Вожняцки с труден обрат срещу Радванска



25-10-2011 21:54 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки направи чудесна първа стъпка към това да остане на върха в ранглистата и в края на сезон 2011. Тя стартира финалния турнир на WTA в Истанбул с успех 5:7, 6:2, 6:4 над своята добра приятелка Агниешка Радванска.

Така след първия ден на мачовете от "червената" група лидер е Петра Квитова с победата си в два сета над Вера Звонарьова. Вожняцки се придвижва на второ място, а Звонарьова и Радванска са трета и четвърта.

В сряда Вожняцки ще играе с Вера Звонарьова.

Вожняцки и Радванска направиха напълно равностоен двубой, в който имаше и някои забележителни изпълнения, особено от световната номер 8. Радванска получи и помощ за травмираното й дясно рамо, което не й позволяваше да играе на 100%.

Първият сет сякаш се развиваше по вкуса на Вожняцки, която имаше три сетбола, но след като ги профука при 5:4, Радванска заигра чудесно и заслужено поведе в резултата след 7:5.

Вторият сет бе напълно в полза на Вожняцки, която проби два пъти, а Радванска нямаше сили за повече от 2 гейма.

Решителният трети сет бе драматичен, но все пак бе контролиран изцяло от световната номер 1. Тя поведе с 4:2, но изненадващо допусна изравняване. С доста воля и след пропуснат мачбол, Вожняцки все пак наложи волята си с 6:4.

Датчанката направи повече уинъри - 35, което показа че тя подходи агресивно в хода на двубоя. Тя бе стабилна от сервис и като цяло направи един типичен за нея мач.

"Беше много, много трудно. Тя се намира в чудесна форма. Знаех, че ще бъде трудно, особено срещу приятел. Дано не ми се сърди. Загубих първия сет, след като имах 3 сетбола. Съветите на баща ми ми помогнаха," категорична бе Каро след срещата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини