Петра Квитова развенча световната №1



27-10-2011 21:13 | Станко Димов

Петра Квитова се класира за полуфинал на заключителния турнир на WTA в Истанбул. Това стана факт, след като чехкинята спечели и втория си мач от „червената” група.

 

След като във вторник се наложи в два сета над Вера Звонарьова, днес шампионката от Уимбълдън развенча и световната №1 Каролина Вожняцки. Квитова се наложи с 6:4, 6:2 и ясно показа, че е основен фаворит за титлата в турската столица.


В срещата днес Квитова демонстрира отлична игра. Чехкинята, както обикновено, разчиташе на мощта в своя игра, като особено изразителна бе в сервис-геймовете си. За целия двубой, който продължи близо час и половина, чехкинята не даде нито един шанс за пробив на Вожняцки.


Успехът гарантира на Квитова място на полуфинал в дебютното за нея участие на турнира.

 

„Няма да крия, че се чувствам много добре в зала. Настилката и обстановката напълно отговаря на стила ми. Тук мога да разгърна играта си докрай и това се вижда ясно от резултатите ми. Винаги е трудно когато играеш срещу Вожняцки, този път не направи изключение. Аз обаче съм щастлива, че победата бе за мен”, коментира след двубоя Квитова.


Въпреки, че ще посрещне новата година като лидер в ранглистата, Каролина Вожняцки едва ли е доволна от резултатите си от втората част на сезон 2011 – които в цифри са 15 победи и 8 загуби. За справка показателите на датчанката миналата година бяха 32 победи и 4 загуби.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини