Джокович не се чувства непобедим31-10-2011 02:18 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович не се смята за непобедим, въпреки че има впечатляващ актив до сезона - 64 победи и 3 загуби. Сърбинът стартира годината с 41 поредни победи преди на "Ролан Гарос" да загуби от Роджър Федерер в полуфиналите.

От новата седмица Ноле ще играе на ATP 500 в Базел, където са и основните му опоненти - Федерер и Анди Мъри.

"Горд съм с моите постижения. Знам колко работих през годините и знаех, че мога да бъде най-добър. Също знаех, че мога да побеждавам най-добрите в света в спор за големите титли," заяви Джокович в Базел.

"Не се чувствам непобедим, никой не е. Всичко е въпрос на добра моментна форама и увереност, на базата на многото спечелени мачове. Имах тази увереност сле толкова много успехи. Понякога пък има моменти, когато виждаш топката като диня. Тогава, когато се чувстваш добре на корта, ти вярваш във всеки твой удар," анализира Ноле.

От US Open насам Джокович не играл близо 6 седмици. Пред сърбина сега има още 3 турнира. Потенциално той може да завърши с актив 79:3, ако спечели и трите.

"Контузиите никога не са добре дошли, но сега това ми позволи да си почина и да се възстановя. Във всеки един ден от последните 5 седмици съм бил на възстановителна терапия и съм работил по програма. Знам, че имам нужда от още време. За този турнир не съм на 100% готов," разкри Джокович.

Джокович коментира и нов евентуален мач с Федерер в Базел. "Направихме невероятни мачове на "Ролан Гарос" и в Ню Йорк. Те бяха решени от няколко точки само. Аз също можех да спечеля в Париж, а той на US Open. Срещу Роджър и Рафа трябва да играеш на топ ниво, ако искаш победата."
Коментари
Други новини