Марди Фиш се контузи, битката за Лондон стана още по-интереснаМарди Фиш се контузи, битката за Лондон стана още по-интересна
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-11-2011 16:56 | Станко Димов

Битката за участие на финалния за турнира на осемте най-добри от ATP стана още по-интересна и отворена. Причината за това е травмата, която получи Марди Фиш на турнира в Базел.

 

За жалост американецът престоя на корта само 11 минути в двубоя си с Джеймс Блейк, след което реши да се откаже. Фиш, който в последните месеци е ракета №1 на САЩ, се оплака от контузия в крака и ако травмата се окаже сериозна, то той може да бъде в лазарета за дълго.


Отпадането на Фиш на старта в Базел може да означава и край на надеждите на американеца за участие на финалния турнир в Лондон. В годишната ранглиста Марди заема последната 8-ма позиция, която гарантира билет за британската столица. Преднината му пред деветия – Николас Алмагро е малко повече от 500 точки.


Както е известно сигурни за Лондон са първите пет в ранглистата, като три квоти все още са свободни.


Новината е повече от неприятна за 29-годишния Фиш, който бе на косъм от първото си участие в заключителния турнир на ATP. В последните месеци американецът демонстрира отлична форма и спечели 20 от 26-те си двубоя от юли насам.

 

ГОДИШНА РАНГЛИСТА!
Коментари
Други новини