Боевски използвал дъщеря си за параван



03-11-2011 09:00 | Николай Драгиев

Гълъбин Боевски е идеално муле за пренасяне на наркотици. Като параван олимпийският шампион използвал собствената си дъщеря - Сара. Талантливата 15-годишна тенисистка от известно време се представя отлично в различни турнири у нас и в чужбина. Участва в състезания в САЩ, Бразилия и други страни в Европа.

Почти всяка година поне по 3-4 пъти Гълъбин пътува със Сара, за да я придружава на тенис турнирите й. Така е и този път, в който Боевски не успя да се прибере в България, след като беше арестуван на летището в Сао Пауло.

Вестник "ШОУ" твърди, че случайно или не, Гълъбин води дъщеря си на турнир в Бразилия, мястото, от което той се натовари с 9-те килограма кокаин.

Въпросното състезание е от най-ниска, четвърта, категория, т.е. участват предимно местни състезателки.

"Няма никаква полза от толкова далечно и изморително пътуване за подобен турнир. Има състезания в България и съседна Македония, които са далеч по-престижни", обясни източник на "ШОУ".

Само че Гълъбин явно е имал работа в родината на Пеле и Роналдо и затова е водел щерка си на участия.

Проверка на екипа ни установи, че и миналата година Сара се е състезавала в надпреварата в бразилския град Итажай.

"Боевски е разчитал, че като е с детето си, няма да бъде проверяван на летището и ще мине между капките. Само че в Бразилия трафикът на дрога е страшен, няма как да се размине", заяви информатор.

Обичайна практика е, когато родител пътува с малолетно дете, да не бъдат проверявани, минават само паспортен контрол. Така е почти навсякъде в Европа и света. При последния инцидент обаче спортистът се издал, бил изключително нервен и провокирал летищните власти да го проверят щателно.

Дъщеря му твърди, че не подозирала нищо и не успяла да спаси баща си от униформените. Досега е известно, че през последната една година Гьлъбин Боевски е посещавал Бразилия най-малко два пъти, на въпросните турнири на Сара.

Освен това той е бил два пъти и в САЩ, отново заради младата тенисистка. Дали и пътуването му до страната на неограничените възможности е била свързана с пренос на дрога все още не е доказано, но разследващите власти работят и по тази версия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини