Надал гледа към 2012-а, отказа "Мастърс 1000" в Париж



03-11-2011 13:15 | Станко Димов

Рафаел Надал се отказа от участие от „Мастърс 1000” турнира в Париж, за да може да се концентрира върху заключителния турнир в Лондон и финала за Купа „Дейвис”.

 

В страницата си в социалната мрежа Facebook световният №2 се аргументира заявявайки, че иска „да се подготви добре за края на сезона, както и за началото на новия”.


Испанецът за последно игра преди 3 седмици на турнира в Шанхай („Мастърс 1000”), където отпадна във втори кръг след загуба от Флориан Майер.

 

Любопитното е, че миналата година Рафа отново отказа участие от турнира във френската столица. Тогава испанецът изтъкна като причина „здравословни проблеми”. Седмици по-рано испанецът бе отпаднал рано-рано в Шанхай (загуба в трети кръг от Юрген Мелцер). 


Надал е един от петте тенисисти, които имат сигурно място в заключителния турнир на ATP в Лондон, който ще се проведе в периода в 20-27 ноември.


В началото на декември шампионът от „Ролан Гарос” ще играе за родината си Испания във финала за Купа „Дейвис” срещу Аржентина (2-4 декември).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини