Рафаел Надал: Скоро няма да се занимавам с нищо друго, освен с тенис



Рафаел Надал: Скоро няма да се занимавам с нищо друго, освен с тенис
Свързани играчи
16-02-2010 11:18 | Niki Vasilev

Бившият номер 1 в света Рафаел Надал направи своята първа тренировка след контузията, която получи на Откритото първенство на Австралия.

В интервю за "Ройтерс", шест-кратният победител в турнирите от "Големия шлем" коментира плановете си за завръщане на корта.

"Точно сега, през тази седмица, е много важно да не форсирам нещата в първите ми тренировки след травмата. Мисля, че засега всичко върви много добре. Напоследък поработих доста на тренажора, тъй като това ми помага на коляното. Имам специална програма, която ще ми помогне да укрепя коляното си, колкото се може по-скоро", заяви Надал.

Рафа смята, че се намира в добро психическо състояние и има желание да защити титлата си от турнира в Индиън Уелс.

"На този турнир почти винаги играя на едно много прилично ниво. Няма съмнение, че ще ми бъде много тежко. Надявам се да играя добре там и да си върна увереността, защото това е важно точно преди началото на сезона на клей", добави Рафа.

"Мисля, че през януари бях в състояние да достигна до върховата ми форма. Работих здраво, за да бъда отново във форма, но това е спорта. Видяхте какво стана. Никога не знаеш кога ще започнеш кариерата си и кога ще я приключиш. Аз се радвам от това, което правя и съм щастлив, че играя тенис. Скоро няма да се занимавам с нищо друго, освен с тенис", отбеляза испанецът.

В заключителната част на разговора, Надал коментира и предстоящия "Ролан Гарос".

"Oбичам много да играя на големи турнири, разбира се. Не мисля, че това ще се промени. Не мога да печеля всяка година "Ролан Гарос", това е нормално. Сега обаче ще се боря здраво", завърши Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини