Испанец унищожи надеждите на Монфис за Лондон



04-11-2011 20:33 | Станко Димов

Марсел Гранойерс и Хуан Мартин Дел Потро се класираха за полуфинал на турнира във Валенсия. В истински спектакъл испанецът се наложи със 7:6 (12), 3:6, 6:4 над №3 в схемата Гаел Монфис. В драматичния тайбрек на първия сет Гранойерс, който миналата година игра финал в турнира, спаси четири сетбола, след което поведе в резултата.


Ексцентричният Монфис взе втория сет, но последната дума бе за Гранойерс, който след два часа и 26 минути игра подпечата успеха си.


„Представям се страхотно във Валенсия през последните две години”, коментира след двубоя Гранойерс, който през юли спечели втората си титла на ниво ATP. „Монфис е труден съперник. Той сервира добре, а още по-добре се и движи по корта. Трябваше да положа страхотни усилия, за да го победя”.


Загубата на Монфис пък означава, че той ще трябва да спечели предстоящия турнир в Париж („Мастърс 1000”), ако иска да съхрани шансове за участие в заключения за сезона турнир на осемте най-добри в Лондон.


За да се класира отново за финал, Марсел Гранойерс ще трябва да се пребори с Хуан Мартин Дел Потро, който записа победа в два сета над американеца Сам Куери – 6:2, 7:5. Дел По доминираше тотално през първия сет, а във втория осъществи късен пробив, след което със седмия си ас си гарантира успеха.


„През втория сет бях малко нервен, но въпреки това успях да направя няколко страхотни удари от форхенд. Знам, че ще ми бъде трудно срещу Гранойерс, той ще влезе в двубоя изпълнен с увереност”, коментира Дел Потро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини