Иванович се поздрави с титла за рождения ден



06-11-2011 10:47 | Станко Димов

Ана Иванович си направи възможно най-добрия подарък за своя 24-ти рожден ден. Днес, навръх личния си празник, сръбкинята спечели титлата от турнира в Бали, като на финала надви с 6:3, 6:0 Анабел Медина Гаригес (Испания).


Двубоят между двете продължи само един час и премина през тоталната доминация на Иванович. Бившата №1 показа агресивна игра, а ударите редовно намираха очертанията на корта и отчайваха иначе боеспособната испанка.


Ана Иванович печели за втора поредна година титлата от турнира в Бали, известен още като „Турнир на шампионките”, с който на практика се слага официално край на сезона в WTA. Както е известно в следващите 3 години надпреварата ще се премести в зала „Арена Армеец” в София.

 

Иванович и Медина Гаригес са играли доста финали в WTA през кариерата си. Днешният мач бе 15-ти финал за сръбкинята и й донесе 11-та титла. За испанката Гаригес пък това беше 17 спор за трофея (11-7). Любопитното е, че за последно Иванович игра финал именно в Бали миналата година.  

 

Спорът за третото място в турнира бе спечелен от рускинята Надя Петрова, която се наложи с 6:2, 5:7, 6:0 над Даниела Хантухова от Словакия. Хантухова, която е №23 в ранглистата на WTA, замести на корта германката Забине Лизицки, която напусна надпреварата с травма на гърба.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини