Федерер: Гладен съм за още титли (видео)



07-11-2011 01:33 | Николай Драгиев

Роджър Федерер обяви, че има амбиция да се бори за всички възможни трофеи до края на сезона. Той отчете, че е "гладен и амбициран" да се бори за спечелването на основните турнири. Той обаче отчете, че в момента има малко по-различни приоритети от останалите топ играчи.

"Много съм щастлив от начина, по който протече седмицата за мен. Определено запазих най-доброто от играта си за финала," заяви Федерер, който победи с 6:1, 6:3 Кей Нишикори в мача за титлата в Базел.

"Много гладен и амбициран за титли съм. Чувствам се в чудесно състояние и съм готов за още мачове."

Федерер коментира своите приоритети и причината да пропусне сезона в Азия.

"В различен етап от моята кариера съм в сравнение с младите момчета, които се намират около мен в ранглистата. Трябва да се фокусирам върху това кое е най-добре за тялото ми, за психиката и семейството ми. Мисля, че взех правилното решение да не играя в Азия."
 
"През следващия сезон освен всичко ми предстои и Олимпийски игри. Предстои много тенис и аз трябва да съм подготвен. Искам да съм основен претендент за титлите, навсякъде където играя," не скри амбицията си Федерер.

Федерер има и по-краткосрочни цели - да спечели може би най-големия турнир, който все още няма в колекцията си - "Мастърс 1000" в Париж. "Не съм печелил в Париж, така че се надявам да мога да променя това.

"Миналата година бях много близо. Уверен съм за предстоящите мачове, но знам че ще става все по-трудно. Това е само началото на най-тежката част в края на сезона," допълни той.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини