Надал: Да играем на син клей? Това е позор!



09-11-2011 19:08 | Станко Димов

Краля на клея – Рафаел Надал се изказа изключително остро срещу предложението турнирът от „Мастърс 1000” сериите в Мадрид от догодина да се провежда на син клей. Както е известно за подобно историческо решение информираха медиите в Испания във вторник.

 

Самият Надал обаче, който от началото на кариерата си е абсолютен хегемон що се отнася до червената настилка, изобщо не приветства подобен ход.


„Прочетох, че от догодина може да играем в Мадрид на син клей. Мисля, че това ще бъде истински срам, позор! Турнирите имат своята история и традиция и силно се надявам, че това предложение няма да бъде реализирано”, изригна Надал в профила си в социалната мрежа Twitter.


На подобно мнение е и рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер, който още вчера заяви, че не бие адмирирал подобен ход от страна на организаторите.


Любопитното е, че новината за подобно новаторско решение бе публикувана първо в най-комерсиалното електронно спортно издание в Испания – „Марка”, но малко след това мистериозно изчезна.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини