Анди Мъри даде сериозна заявка за мястото на Надал



10-11-2011 12:52 | Станко Димов

Анди Мъри е първият четвъртфиналист на турнира в Париж. Британецът се наложи с категоричното 6:2, 6:2 над бившия №1 в света Анди Родик след час игра. Победата бе 17-та поред за Мъри, който за последно загуби на полуфиналите на US Open (от Рафаел Надал).

 

От своя страна пък загубата на практика сложи край на сезона за Родик, който за първи път от доста години няма да участва на заключителния "Мастърс" в Лондон.


За жалост очакванията за равностоен и напрегнат двубой ни най-малко не се оправдаха. Мъри тотално доминираше от самото начало и за 30 минути спечели първия сет с 6:2, след като осъществи два пробива.


През втория сет Анди Родик тотално загуби желание да се бори и се примири със съдната си. За сметка на това американецът изнесе открит урок как се чупи тенис ракета с един опит, потрошавайки своята с мощен удар в корта, с което си навлече негодуванието на публиката.

 

След като поведе с 4:0 Мъри се смили над съперника си и намали оборотите, което позволи на Родик да се размине поне от унизителния "геврек", който се печеше.


Победата бе осма за Мъри от 11 мача с Родик. Любопитното е, че за последно двамата се изправиха по-рано през годината на тревните кортове на Куинс Клъб, а американецът отново спечели само 4 гейма - 6:3, 6:1.


В спор за място на полуфинал Анди Мъри ще се изправи срещу Томаш Бердих, който се наложи със 7:5, 6:4 над Янко Типсаревич. Благодарение на победата чехът официално си гарантира място на финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон.


До момента Мъри има спечелени 5 титли през сезона, като при нова такава в Париж ще има съвсем реални шансове при определени обстоятелства да завърши годината като №2 в ранглистата на ATP.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини