Надал завършва годината в Топ 2 за седми пореден път



12-11-2011 11:29 | Станко Димов

Рафаел Надал ще завърши сезона в Топ 2 за седми пореден път. Това стана факт, след като вчера Томаш Бердих победи Анди Мъри на четвъртфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Париж, като по този начин сложи край на победната серия на шотландеца, която започна след полуфинала на US Open.


Както е известно Мъри записа 17 поредни победи, в това число спечели три титли, с които успя да измести Роджър Федерер от третата позиция в ранглистата. При триумф в зала „Берси” в Париж и при определени обстоятелства в Лондон съществуваше шанс Мъри дори да измести Надал от втората позиция.

 

Със загубата вчера обаче Рафа може да бъде спокоен, защото на теория вече няма как да сдаде позицията си в близките месеци.


За първи път Надал финишира в Топ 2 през 2005-та година и оттогава неизменно е първи или втори. Две години испанецът е завършвал като №1 – 2008 и 2010. Любопитното, че за първи път пред испанеца ще бъде състезател, различен от Роджър Федерер.


Първото място в ранглистата отдавна не се коментира. То е запазено за Новак Джокович, който през 2011-та година спечели 3 титли от Големия шлем и 5 от „Мастърс 1000” категорията.
Любопитна се очертава борбата за третата позиция между Мъри и Роджър Федерер.

 

Швейцарецът, който сдаде мястото след триумфа на Мъри в Шанхай, може да се върне непосредствено зад Надал при титла в Париж. Разликата с Мъри обаче ще остане малка и шотландецът ще има реален шанс да приключи сезона трети след турнира в Лондон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини