ВИДЕО с Федерер: Толкова много рекорди и само 2 близначки



13-11-2011 03:55 | Николай Драгиев

Роджър Федерер е популярен и с това, че помни до най-малка подробност всякакви тенис рекорди и събития, но най-вече тези свързани с него. Неговата памет много рядко му изневерява и той редовно поправя журналисти, които грешат при цитирането на тенис рекорди в негово присъствие.

Именно в тази връзка Федерер бе разпитан от един от най-популярните френски тенис журналисти за някои свои феноменални постижения.

За да не бъде скучен разговорът, репортерът задаваше отговорите, а Федерер трябваше да се сети за кое от неговите постижения става въпрос.

Фед нямаше проблеми да си спомни колко титли има - от Големия шлем и не само, също така колко седмици е бил на върха и къде спечели първия си тенис трофей.

Имаше затруднения с точния брой на "Мастърс 1000" титлите си, но безгрешно позна точния резултат на при първия си финал на Уимбълдън.

На отговор "21 победи и 2 загуби", той се замисли сериозно и първоначално не даде отговор, че това са успехите му срещу Анди Родик до момента. "Мина ми през ума," все пак отчете той.

Кулминацията дойде при отговор на "23-и юли 2009-а". Обърканият Федерер изстреля два напълно нелогични отговора: "Да не би това да е датата, на която спечелих "Ролан Гарос" (провежда се през май)? След това той се усети и предположи, че може би става въпрос за Уимбълдън.

Когато журналистът му помогна, че не става въпрос за нещо свързано с тенис, той веднага се сети, че това е датата, на която са родени неговите близначки Шарлийн Рива и Майла Роуз. "Бях се съсредоточил върху тениса," обясни развеселеният Фед.

"Момичета, ще видите това след години," вмъкна репортерът, който винаги прави подобни интригуващи интервюта.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини