Мъри бил в депресия след Australian Open, не искал да тренира



15-11-2011 19:44 | Станко Димов

Анди Мъри даде откровено интервю за „Дейли Мейл”, в което разкри любопитни подробности за сезон 2011, който след няколко дни официално ще приключи. Британецът призна, че след загубата на финала на Australian Open в началото на годината е изпаднал в сериозна криза, като за момент дори е изгубил желание да тренира. Мъри обаче обеща, че ако някой ден отново се класира на финал в турнир от Големия шлем ще се представи по коренно различен начин.


„Не мисля, че като цяло една загуба може да ми окаже влияние за продължително време. Australian Open се провежда през януари, затова аз още от декември бях в Маями, за да мога да направя добра подготовка. Прекарах Коледа сам, тичайки по плажа.


Знам, че можеше да бъде и по-лошо, затова просто си казвах: спокойно, всичките усилия ще дадат резултат. Затова ми беше двойно по-трудно да загубя финала, след като съм бил толкова близо до титлата. В такава ситуация ти си единственият, който може да се справи с положението. До месец март просто се чувствах ужасно. Мразех тренировките, нищо не беше наред”, коментира Мъри.


Въпреки, че миналата седмица загуби от Томаш Бердих на турнира в Париж, Мъри е сред състезателите, който демонстрира най-добра форма в навечерието на финалния „Мастърс” в Лондон. През последните месеци шотландецът спечели три титли, всичките на територията на Азия, което му позволи да излезе на трета позиция в ранглистата на ATP.


„Беше много важно да се придвижа напред в ранглистата. Това има значение за мен и знам, че следващият път, когато достигна до финал в Големия шлем, ще се представя по различен начин”, увери най-голямата тенис надежда на Великобритания.


„След Us Open седнаха на масата с момчетата от моя отбор и си казахме, че сега е времето да бъдем абсолютно сериозни, абсолютно концентрирани, защото се открива отличен шанс за пробив”.


„Наясно съм колко силен е в момента мъжкия тенис. Мисля, че мога да се конкурирам с двамата най-велики в този спорт Роджър Федерер и Рафаел Надал, както и с Новак Джокович, който записа един от най-силните сезон в историята.


Хората ме съжаляват, че съм попаднал в тази епоха, но аз вярвам,ч е това ме прави още по-силен, защото летвата всяка година се вдига. Това е като да си част от Реал Мадрид или Манчестър Юнайтед и да си зад Барселона. Може би отборите, които завършват втори няма да бъдат запомнени, но какво могат да направят, освен да опитат да се справят с най-трудния съперник”, анализира Мъри.


„Става въпрос за много повече от това просто да спечеля титла от Големия шлем. Да, ако не успя да го направя знам, че ще бъда много разочарован, но в същото време ще знам, че не съм загубил от слаб състезател. Това ме разочарова, защото понякога хората не признават постигнатото, но все още продължавам да вярвам, че отново ще бъда на финал”, каза още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини