Яник Ноа: Испанските спортисти взимат масово допинг



20-11-2011 11:00 | Николай Драгиев

Шампионът от "Ролан Гарос" 1983 Яник Ноа направи повече от интересно изказване, в което категорично заяви че испанските спортисти употребяват допинг и в това се крие причината за силното им представяне в последните години.

Според Ноа единственото решение на проблема с допинга, е да се разреши на всички спортисти да употребяват забранените стимуланти.

Ноа смята, че френските играчи нямат шанс срещу испанските си колеги, просто защото в страната контролът е много стриктен.

"Как е възможно страна като Испания да започне да доминира в света на спорта от днес за утре? риторично попита той. "Как те намериха изключително успешни решения и методи, за които всички останали само мечтаят?"

Като основно "доказателство" за твърденията си, Ноа изтъква че испанските спортисти са значително по-мощни от французите. Единственото обяснение за него било свързано с допинг.

"Когато привършвах кариерата си, нямам спомен нашите испански приятели да са били далеч пред нас. Това важи за футболистите, баскетболистите или дори състезателите за "Тур дьо Франс". Днес те бягат по-бързо от нас, много по-здрави са и не ни дават шанс. В сравнение с тях сме като джуджета. Не пропускаме ли нещо?

Яник Ноа коментира, че това може да бъде свързано с прочутия скандал с доктор Фуентес, който се разрази преди години и бе свързан именно с използването на кръвен допинг от испански спортисти.

"Вижте в Испания бе и най-големият скандал в историята на спорта с д-р Фуентес. След него те не направиха нищо," аргументира се той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини