Мъри: Джокович е като Барселона, няма да повтори този сезон20-11-2011 18:50 | Николай Драгиев

Анди Мъри заяви, че очаква Новак Джокович да не успее да повтори своята "магична година", в която показа сензационна форма и спечели три турнира от Големия шлем.

"Колко пъти сте виждали играчи, които изживяват най-добрата си година като атлет, да повторят това на следващата? Това просто не се случва.

"Точно като Барселона във футбола. Те са най-добрият отбол, но да спечелиш Шампионската лига в две поредни години е невероятно трудно. Просто разликата между отделните отбори е малка," смята шотландецът.

Мъри намекна, че е по неговите сили да направи година като тази на Джокович. "Преди година хората се чудеха дали Джокович изобщо ще спечели повече турнир от Големия шлем. Това не е въпрос дали той има качествата, а просто да покажеш най-добрия си тенис в правилния момент. След това добиваш нужната увереност и се получава подобно представяне."

Самият Джокович заяви, че смята да направи всичко възможно да повтори резултатите си и дори да прогресира още. "Ще направя всичко възможно да се доближа да тези постижения. Имам амбицията дори да бъда по-добър. Очакванията към са по-високи, но аз съм готов затова."
Коментари
Турнир: Winston-Salem Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Уинстън Салем, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $823,420

Official Website | Livescore
Турнир: Western & Southern Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Синсинати, Охайо, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $6,971,275

Official Website | Livescore
Други новини