Джокович: Здрав съм, това е най-важното



22-11-2011 13:02 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович започна с изключително трудна победа участието си на заключителния турнир в Лондон. Късно снощи сърбинът се наложи с 3:6, 6:3, 7:6 над Томаш Бердих, като в края на третия сет му се налагаше дори да спасява мачбол.

 

След срещата Джокович призна, че е далеч от формата, която показваше почти през целия сезон и която му донесе 3 титли от Големия шлем и 5 от „Мастърс 1000” сериите. Все пак обаче Ноле изрази задоволство, че е спечелил мача и най-вече, че е здрав.


 „Разбира се, не съм особено щастлив от представянето си”, сподели Джокович след двубоя. „Знам, че в момента не показвам най-добрия си тенис. В края на деня обаче победата е за мен, което има значение.


Знаех силните страни на Бердих. Той е много мощен, притежава страхотен сервис. Когато играта му върви и удрята топката добре, то тогава става много трудно да се конкурираш с него. Точно това се случи и днес.


Започнах срещата твърде пасивно. Важното бе да остана в двубоя и да се възползвам от шансовете, когато пред мен се откриваха такива”, коментира сърбинът.
Относно контузията в рамото, която го измъчваше в последните седмици, Джокович сподели: „Най-добрата новина от днешния мач е свързана с рамото ми – не чувствах никаква болка”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини