Вижте кои ще помагат на Надал във финала на купа „Дейвис”



22-11-2011 18:29 | Станко Димов

Световният №2 Рафаел Надал ще поведе Испания във финала за купа „Дейвис” срещу Аржентина в началото на декември. В двубоите на сингъл иберийците ще разчитат още и на Давид Ферер. Именно те двамата с Рафа ще отнесат сериозната отговорност за титлата.

 

На двойки изборът на капитана Алберт Коста също не е изненадващ – Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско. Резерва за испанците ще бъде Марсел Гранойерс. Общо взето испанците ще бъдат в същия състав, който разби с 4:1 победи Франция в полуфиналите.


„Трябва да покажем, че сме фаворити, ако имаме колебания ще имаме и проблеми”, предупреди капитанът на домакините Алберт Коста.


„Аржентинците играе тенис на брутално високо ниво, а когато става въпрос за националния фланг те винаги са на 100% готови”.


През 2008-ма година Испания спечели за трети път купа „Дейвис”, след като на финала победи именно Аржентина, при това като гост. Президентът на испанската тенис федерация Хосе Луис Ескануела предупреди тима, че предстоящите битки няма да бъдат никак лесни.


„Играем срещу възможно най-неприятния съперник на клей. През 2008-,а година, когато играхме в Мар Дел Плата (Аржентина), публиката беше много враждебна. Няма да искаме сега от нашите фенове да повторят това държание, но ще ги помоля да ни подкрепят със страст, защото наистина ще имаме нужда от тяхната подкрепа”, коментира Ескануела.


Финалът за купа „Дейвис” ще се играе на олимпийския стадион в Севиля в периода 4-6 декември. Любопитното е, че Испания няма загуба на собствена територия от 20 двубоя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини