ВИДЕО: Вдъхновяващият Федерер отново надигра Надал в Лондон



22-11-2011 23:17 | Николай Драгиев

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на финалния "Мастърс" в Лондон, след като победи Рафаел Надал в мач от група "В" с 6:3, 6:0 за един час игра. Това е общо 9-а победа на Федерер над испанеца и е любопитно, че вече 4 от тях са постигнати в Лондон, включително и в миналогодишния финал на този турнир.

Швейцарецът изигра може би най-добрия си мач през 2011-а като тотално надигра Надал. Федерер постигаше печеливши удари от всички точки на корта, а грешките се брояха на пръстите на едната ръка.

Федерер успя и за трети път в кариерата си да вземе сет с 6:0 на Надал. Това е най-убедителната победа на швейцареца срещу Надал най-малкото като геймово изражение.

Двубоят може да се окачестви като монолог на Федерер, който записа потресаващите 28 печеливши удара срещу 4 за Надал.

Решителният момент в първия сет, а вероятно и за целия мач дойде при 3:2 за Федерер, когато той проби след може би най-дългата и качествена точка в срещата.

Във втория сет Федерер не остави никакви шансове на Надал, който очевидно не показа всичко, на което е способен.

Оттук нататък Федерер има нужда от достигане на финал в турнира, за да се върне на третото място в световната ранглиста.

Въпреки поражението Рафаел Надал остава в борбата за класиране на полуфинал. Съдбата си той ще определи в мача с Жо-Вилфред Цонга в четвъртък. Победителят "взима всичко" в този сблъсък, докато Марди Фиш официално е елиминиран.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини