ВИДЕО: Цонга остави Надал зад борда



25-11-2011 01:00 | Николай Драгиев

Световният номер 6 Жо-Вилфред Цонга се класира за полуфиналите на финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон. Французинът победи със 7:6(2), 4:6, 6:3 Рафаел Надал и изхвърли испанеца от борбата за титлата. Това е втора победа през годината на Цонга над Надал. В полуфиналите той очаква Давид Ферер или Томаш Бердих.

В срещата Цонга бе доста по-агресивен от Надал и показа великолепна игра на мрежата, което се оказа ключово за успеха му. Жо спечели 75% от точките на мрежата! В същото време Надал бе далеч от най-добрата си форма и като цяло не изглеждаше мотивиран до краен предел.

Въпреки че играта му не се получаваше Надал се бореше здраво в първия сет. Той едвам удържаше своите сервис геймове, а в същото време не получи нито една възможност да пробие Цонга. Рафа спаси две точки за пробив и все пак докара нещата до тайбрек. В него Цонга сервира прекрасно и спечели убедително със 7:2 точки.

Вторият сет също вървеше гейм за гейм до 5:4 в полза на испанеца. В този момент Матадора в типичния си стил реализира първата възможност да пробие Цонга в мача и резултатът бързо бе изравнен - 6:4.

Цонга продължи агресивните си действия и това му донесе пробив на нула за 3:1. Той постигна втори пробив за 5:2 и трябваше да сервира за мача. Французинът не показа типичната си увереност и бе пробит, но Надал нямаше сили за повече и предаде мача още в следващия гейм.

Оттук нататък сезонът далеч не свършва за Рафаел Надал. Той трябва да участва във финала на Davis Cup срещу Аржентина, който ще се играе в Севиля между 2-4 декември.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини