Джокович или Бердих? Вижте програмата за петък



25-11-2011 11:03 | Станко Димов

Петъчният ден от заключителния „Мастърс” турнир ще определи името на последният полуфиналист в турнира. За вакантното място ще спорят Новак Джокович и Томаш Бердих, които играят съответно с Янко Типсаревич и Давид Ферер.


Първи на корта, около 16:15 часа ще излязат Джокович и световният №9 Типсаревич, който се появи в турнира като резерва на получилия контузия Анди Мъри. Ситуацията в групата е толкова завързана, че е възможно Ноле да не се класира напред дори да спечели с 2:0 сета.

 

До момента двамата са играли три пъти, като победител е излизал световният №1. И в трите случая обаче Типсаревич е взимал по сет. Това ще бъде първа среща между двамата в зала.

 

Късният двубой от програмата, около 22:15 часа, противопоставя Томаш Бердих и вече класираният за полуфиналите Давид Ферер. Испанецът е единственият тенисист, който няма загубен сет до момента. До момента двамата са играли общо 7 пъти, като Ферер води с 5:2 победи.


Ето и вариантите за класиране на полуфинал:


Ако Ферер победи Бердих, Джокович се класира напред.
Ако Бердих победи Ферер, а Джокович загуби, то тогава Бердих се класира напред.
Ако Бердих победи Ферер, а Джокович победи Типсаревич, то тогава ще се гледат сетовете.

 

До момента сигурни за полуфинал са Роджър Федерер (първи в група „В”), Жо-Вилфред Цонга (втори от Група „В”) и Давид Ферер (първи от Група „А”).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини