Турнир на ТК "Дема" с още по-престижна категория



25-11-2011 19:31 | Николай Драгиев

Новоизбраната комисия за ветерански тенис на Международната федерация по тенис (ITF), в която член вече е и президентът на БФТ Стефан Цветков, повиши категорията на международния турнир за ветерани "Bulgarian Open" от четвърта на трета.

Турнирът се провежда в средата на месец август на ТК "Дема" в София и от следващата година ще носи повече точки за световната ранглиста. Другото международно състезание за ветерани у нас - "Мемориал Любен Генов" - запазва четвъртата си категория, а амбицията е и той да бъде повишен през следващата година.

Днешното първо заседание на комисията бе открито от президента на ITF Франческо Ричи Бити, който поздрави новоизбраните й членове. В комисията освен Стефан Цветков са Питър Бредертън, президент на тенис федерацията на Великобритания, Дейвид Стобарт от австралийската федерация, Серхио Елиас (Чили), Лорна Крог (Република Южна Африка), Петер Надер (Австрия), Каролин Николс (САЩ) и Елси Веентхер Спърт (Холандия).

На заседанието бяха разисквани множество въпроси за календара и регламента на веригата на ITF за ветерани. Голямо значение се отдава и на първото Европейско първенство, което ще се проведе в София в началото на юли.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини