Типсаревич: Извинявай, Ноле



25-11-2011 22:41 | Станко Димов

Втората ракета на Сърбия Янко Типсаревич не скри задоволството си от победата над своя добър приятел Новак Джокович в последния двубой на двамата в Група „А” на турнира в Лондон. Това беше първи успех за Типсаревич над световния №1 (от 4 двубоя).


„Получи се един интересен двубой с много обрати. Мисля, че ключови за мен бяха първите геймове на втория сет. Бях подложен под голямо напрежение, трудно печелих подаванията си, постоянно имахме равенство или предимство.

 

В крайна сметка може би тези моменти обърнаха мача за мен. Радвам се, че най-накрая успях да победя Ноле. Двамата винаги правим оспорвани двубои, в които до днес печелех по сет, но накрая винаги губех”, коментира Типсаревич.


„Винаги ми е трудно, когато играя срещу сънародник. Ние сме доста близки (с Джокович) извън корта и определено не е лесно да излезем един срещу друг. По време на представянето ни се почувствах изключително горд, тъй като в залата имаше две сръбски знамена в наша чест. Това беше страхотно”, коментира Типсаревич.


Сезон 2011 определено е най-успешният в кариерата на Типсаревич, който в последните няколко месеца се представи на много високо ниво и спечели първите си две титли на ниво ATP.

 

„Мисля, че другата година ще бъде много по-трудна за мен. Съперниците ми ще се отнасят с по-голям респект към мен и трудно някой ще ме подценява”, каза още Типсаревич.


В заключение той призна, че двамата с Новак Джокович, както и техните очарователни половинки, ще си организират съвместна ваканция.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини