Рафа хвали корта в Севиля



29-11-2011 13:44 | Станко Димов

Дни след битките в „О2 Арена” в Лондон, вниманието логично приковават предстоящите финални сблъсъци за купа „Дейвис”, които ще се изиграят от петък до неделя на олимпийския стадион в Севиля.

 

Домакините от Испания най-накрая тренират в пълен състав, след като и Давид Ферер се присъедини към съотборниците си. Както е известно световният №5 игра полуфинал в Лондон, където загуби от Роджър Федерер.


„Това е един от най-добрите кортове, на които съм играл за купа „Дейвис”, заяви гордо голямата надежда на испанците Рафаел Надал. Иберийците ще търсят пета титла от отборното първенство, докато аржентинците ще се опитат за първи път да станат шампиони.


Както е известно през 2008-ма година двата отбора отново играха финал, този път домакинибяха „гаучосите” (Мар дел Плата), като в герой за шампионите тогава се превърна Фернандо Вердаско.


„Това са двете нации, които играят най-силно на клей, така че нищо не се знае”, коментира Вердаско.


Гласът си за Испания даде и намиращият се в страхотна форма Роджър Федерер. Швейцарецът смята, че ще се получат „отворени” двубои, в които все пак фаворит са испанците.


„Сигурен съм, че ще се получат отворени двубои, но все пак фаворит си остава Испания. Те играят у дома, а освен това имат много силен отбор. Аржентинците обаче не са подценяване, те също имат своите козове. Все пак фаворит остава Испания, това е логично, когато в състава им е Надал и двубоите са на клей”, коментира Федерер. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини