Вожняцки назначи нов треньор, който я сравнява с Барселона



02-12-2011 15:33 | Николай Драгиев

Нов човек най-после се появява в щаба на световната номер 1 Каролина Вожняцки. Това е Рикардо Санчес, който доскоро подготвяше бившата лидерка в ранглистата Йелена Янкович.

Трябва да се уточни, че Санчес няма да бъде еднолично главен треньор, а ще работи в екип с бащата на Каро - Пьотър Вожняцки.

Самият Санчес призна, че не е бил "мистериозният" треньор, който Вожняцки бе обявила, че й помага. Още преди време бе ясно, че такъв човек не съществува, а за подготовката й се грижи само баща й, който търпеше постоянни критики.

"Чудесно е да работя с Рики. Той ме познава много добре и често е правил тактически постройки за игра срещу мен. Освен всичко е наясно с качествата на останалите състезателки," заяви самата Вожняцки.

Очаква се Вожняцки да подпише договор за 1 година с датчанката.

"Това е като сбъдната мечта. Чувствам се като Хосеп Гуардиола, който получи възможност да ръководи любимата Барселона. Гледал съм много от мачовете на Каролин и тя се превърна в мой идол заради личността си и здравата работа, която полага. С Пьотър ще работим заедно и аз уважавам свършеното от него. Отиваме в Австралия, за да спечелим," заяви Санчес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини