Марсел Радев: Горд съм с представянето си



02-12-2011 15:54 | Станко Димов

Марсел Радев напусна достойно турнира в зала „София”, който от тази година носи името на д-р Тодор Тодоров. В среща от четвъртфиналите на надпреварата, младият тенисист загуби с 2:6, 4:6 от водача в схемата и основен претендент за първото място Тихомир Грозданов.

Радев игра като равен с равен през втория сет, но допусна късен пробив в десетия гейм, което му коства и отпадане от турнира.

„Въпреки загубата съм изключително доволен от моята игра. Все пак Тото е първи в схемата, а и в ранглистата е сред първенците ни. Той играе много добре. Аз обаче не мога да не бъда доволен. Мисля, че се представих достойно”, коментира Радев пред Tennis24.bg.

„През втория сет бях много близо. Мисля, че съвсем малко не ми достигна. Трябваше да натисна още малко във важните моменти, но не се получи просто. При точка за пробив се спря топката във филето, което си беше липса на късмет. Освен това Грозданов си е играч и се измъкна от ситуацията.

Кой е основен фаворит в турнира не мога да кажа. Тото обаче със сигурност е сред тях. Всеки е в различна форма, зависи кой как се е подготвил. Като цяло силите са изравнени”, каза още младият състезател.

Радев призна, че от тук до Нова година е време за почивка. Към края на годината, когато излезе календара с турнирите за новия сезон, Марсел ще реши къде да започне новата състезателна година. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини