Агентът на Федерер: Той е жива легенда и е №1 за спонсорите



02-12-2011 17:26 | Николай Драгиев

Сезонът за Роджър Федерер завърши с три поредни титли, но без титла от Големия шлем. Въпреки този резултат, това по никакъв начин не се отразява на приходите на швейцареца извън корта.

Дори напротив - неговият агент Тони Годсик смята, че през следващата година швейцарецът ще бъде още по-търсен от рекламодатели, тъй като е "жива легенда" в спорта.

"Това, че той няма титла от Големия шлем по никакъв начин не се е отразило на финансовите му приходи. Роджър в много отношения е жива легенда. Той все още е на върха в тениса и хората посещават турнирите, за да го зърнат в игра. Бащите водят своите деца, за видят една личност, която ще остане в историята на световния спорт.

"Той е номер 3 в света, но разчита на големи спонсори като Gillette, Rolex, Credit Suisse, а през следващата година очаквам да подпишем и с три от най-големите компании в света," заяви Тони Годсик.

Мениджърът на Федерер коментира и имиджа на неговите основни конкуренти. Според Годсик световният номер 1 Новак Джокович прекалява с патриотичните внушения, които прави.

"Компаниите не търсят своите лица заради успеха, който имаш, а за да бъдат припознавани с идентичността на личността. Джокович спечели много тази година, но за да получиш по-престижни контракти, трябва да редуцираш прекомерния патриотизъм. Организациите по света не обичат спортистите да правят политически послания.

"Надал има страхотно поведение и това много помага, макар да му липсва умение да комуникира. Роджър говори немски, френски и английски и ако трябва да проведе социална кампания, той винаги се справя и успява да е елегантен," анализира Годсик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини