Дел Потро: Бях близо, повече – другия сезон



04-12-2011 21:28 | Станко Димов

Загубихме на финал, което не е малко. Повече ще искаме през следващата година. Така коментира загубата си от Рафаел Надал първата ракета на Аржентина Хуан Мартин Дел Потро. Гигантът от Тандил вярва, че е „бил близо” до класата на Рафа, но все пак е нямало как да го бие.

„Изиграх страхотен мач и бях близо до победата. Рафа обаче беше фантастичен в четвъртия сет и направи всичко, за да затвори мача там.

В тайбрека той вдигна рязко нивото. Дадох цялата си енергия на корта, направих всички по силите си. За повече обаче ще се надяваме следващия сезон”, коментира Дел По.

„Финалната серия за нас (Аржентина) не се разви по начина, по който искахме. Както аз обаче, така и всичките ми съотборници няма за какво да съжаляваме.

Положихме страхотни усилия в края на един тежък сезон. Направихме всички по силите си и бяхме много близо да бием Испания”, каза Дел Потро.

Аржентинецът напомни на света кой е Краля на клея заявявайки: „Надал, дори и да не е в най-добрата си форма, остава едно ниво над всички останали на клей. Давид Ферер също е силен и е много близо до него”, каза Дел Потро.

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА НА ИСПАНИЯ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини