Квитова: Уморих се да отговарям на въпроси



16-12-2011 15:40 | Станко Димов

Петра Квитова е голямата звезда на сезон 2011 в WTA. Въпреки, че не завърши годината като №1 в ранглистата, чехкинята даде сериозна заявка за бъдеща доминация в женския тенис, след като спечели по безапелационен начин титлите от важни турнири като Уимбълдън и заключителната надпревара в Истанбул. Освен това тя помогна и на родината си да триумфира във „Фек Къп”.

В момента Квитова, подобно на другите момичета от WTA, работи усилено за старта на сезон 2012. Ето какво сподели световната №2 по този въпрос.

„Първата седмица след триумфа във „Фед Къп” беше много натоварена. Отговорих на много въпроси, снимах фотосесии, дори се срещнах с министър-председателя на Чехия! След това пък придружих моя приятел на турнир в Линц. Бях му нещо като треньор и той. Мисля, че като тандем се справяме много добре”, разказа Квитова.

„Започнах подготовката си за новия сезон в планините на Словакия. Това е едно прекрасно място, което е идеално за кросове и физически тренировки. Няколко седмици не бях хващала ракета в ръцете си, защото преди всичко е важно да бъда силна физически.

Спокойно мога да кажа, че представянето ми в първите 3-4 месеца от новия сезон ще зависи изцяло от подготовката ми. Затова трябва да бъда много внимателна с нея”, каза още Квитова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини