Стан Вавринка: Тежи ми в сянката на Роджър



21-12-2011 19:53 | Николай Драгиев

Втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка определи 2011-а година като една от най-успешните в неговата кариера. Швейцарецът се представи стабилно и завърши в топ 20. Въпреки това той се раздели с треньора си Петер Лундгрен.

Добра новина имаше и в личен план за Стан, който се събра със своята съпруга.

"2011-а е една от най-добрите в моята кариера. Не успях да вляза в топ 10, но съм в топ 20. Ако успея да спечеля още 2 или 3 четвъртфинала в турнирите от Големия шлем, ще мога да се доближа до челната десетка," смята Вавринка.

Вавринка не може да пропусне и сравненията с Роджър Федерер.

"Въпреки че постигнах някои добри резултати, понякога това няма никакво значение. Винаги съм сравняван с Роджър. Това ми създава известен дискомфорт, особено в Швейцария. Не мога да се сравнявам с Роджър, който е един от най-великите изобщо в историята. Той е подобрил почти всички рекорди в играта.

"В момента обаче малко са швейцарските спортисти, които са номер 17 в своята дисциплина. Не мисля, че получавам заслуженото от мен признание," смята още Вавринка.

Вавринка признава, че това далеч не променя отношенията му с Федерер, който е един от най-добрите му приятели.

"Освен невероятен тенисист, той е един много отговорен човек, с който обичам да общувам. Загубих от него в Австралия, Индиън Уелс, Париж и Базел. Не успях да се възползвам от възможностите си в тези срещи, особено в Базел. Можех да спечеля в него," анализира Вавринка.

Вавринка разкрива, че си е татуирал името на дъщеря си, която е "променила живота му".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини