Вирус повали Рафаел Надал, под въпрос е за Абу Даби



22-12-2011 13:01 | Станко Димов

Шампионът от последните 2 години Рафаел Надал може да пропусне демонстративния турнир в Абу Даби, който започва на 29-ти декември. Причината е вирус, който е повалил испанеца в последните дни, твърди вестник „Марка”.

Изданието отбелязва, че миналата седмица за кратко Рафа е преустановил тренировки, тъй като е почувствал болки в рамото. След консултация с д-р Анхел Руис Соторо от клиника в Барселона обаче е станало ясно, че травмата на Надал е нищожна и тенисистът поднови занимания.

За съжаление на Надал той е хванал вирус в най-неподходящия момент и отново не може да тренира пълноценно, което поставя под сериозна въпросителна участието му в Абу Даби.

Припомняме, че традиционният демонстративен турнир се открива на 29-ти декември с двубоите Новак ДжоковичГаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга – Давид Ферер.

Рафаел Надал, също както и Роджър Федерер, по традиция започва надпреварата от полуфиналите. Съперник на Рафа там ще бъде победителя от двубоя Цонга – Ферер.

Ако Надал не се възстанови навреме, или пък не се чувства напълно готов за игра в Абу Даби, то тогава испанецът ще излезе на корта в началото на януари на турнира в Доха.
 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини