15-годишна е "новата Мартина Хингис"



24-12-2011 15:49 | Николай Драгиев

Бившият треньор на Мартина Хингис и Ана Иванович и настоящ наставник на Саманта Стосър Дейвид Тейлър даде прогноза за бъдещето на женския тенис. И по-специално на 15-годишната австралийка Ашли Барти, която според него има потенциал за номер 1 в света.

През годината Ашли Барти спечели Уимбълдън, а освен това преди дни си спечели "уайлд кард" за Australian Open в силен плейофен турнир.

"Тя е завършен играч, една подобрена версия на Хингис. А дори в момента сервира по-добре от Мартина," смята Тейлър, който изведе Сам Стосър до титлата от US Open.

"Не съм виждал някой с такъв потенциал, без да е навършил 16 години. Видях Иванович на 16, когато загуби от Винъс Уилямс със 7:6, 7:6, но нейната игра бе тотално различна - мощен сервис, мощен форхенд.

"Барти няма силата на Винъс и Серина, но тя има невероятен усет, на който не можеш да научиш никой. Тя знае как да променя темпото на игра. Тя може да играе на всички настилки и да се справя с напрежението. Почти няма слаби страни. Има всичко. Ето защо е толкова специална," анализира Дейвид Тейлър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини