Да помогнем на спортния журналист Рачо Колев



24-12-2011 16:01 | Николай Драгиев

Спортният журналист Рачо Колев се нуждае от спешна помощ. Той страда от Еритроцитна левкемия, тип М6, която е изключително рядък вид. Рачо се нуждае от спешен курс на нова химиотерапия, а след нея - незабавна трансплантация на костен мозък.

Лечението ще се проведе в клиниката „Джон Хопкинс" в Истанбул. Цената на един курс химиотерапия е 25 000 евро. Цената на трансплантацията на костен мозък струва 150 000 евро. Рачо и майка му нямат тези пари. Имат вярата, че Рачо ще оздравее и ще се върне при нас.

Рачо е сърцето на така наречената баскетболна журналистическа гилдия в България. Рачо е душата й. Рачо е разликата й. Рачо е човекът, който пише докато другите отдавна са спрели. Той никога не спи. И работи, когато ние, останалите мрънкаме колко ни е тежко и колко сме изморени.

Той обича баскетболната игра повече от всичко на света и се бори огнено за всеки макар и нищожен шанс тази същата игра да стане по-добра у нас. Рачо е имал десетки възможности да избере друго за свое призвание, но е избрал журналистиката.

Нищо, че единственото, което е получил през годините е пълна чаша с горчиво разочарование. От отношението ни, от посредствеността ни, от безсърдечността ни, от проклетията ни и тъпото интересчийство. Въпреки цялата тази мръсотия, Рачо не се пречупи. Рачо си остава пример за професионализъм и за отдаденост.

САЙТ В ПОДКРЕПА НА РАЧО!

Влади Лазарова




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Други новини