Федерер: Едвам дишам в момента21-02-2010 19:59 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер обясни, че е много разочарован, че трябва да пропусне турнира в Дубай. Това трябваше да бъде първото му участие след триумфа в Мелбърн. Белодробна инфекция, която е пипнал миналата седмица обаче не му позволява да бъде боеспособен.

"Да се надяваме, че ще съм готов за Индиън Уелс. Това обаче е нещо, което не може да предвидиш. В момента предимно си почивам. Доста ми е трудно да дишам. Не мога да си позволя да рискувам, преди да съм напълно готов. В момента може както да се подобря бързо, така и да се влоша", обясни швейцарецът, който през миналата седмица се разходи до Етиопия в подкрепа на фондацията си. Вероятно той е получил усложнението, забавлявайки се с местните деца.

През миналата година Федерер не взе участие в Дубай и така няма да загуби никакви точки. Иначе той има 28 мача в Емирствата, от които 25 победи. Четири пъти е бил шампион - през 2003 г. побеждава Иржи Новак, през 2004 г. Фелисиано Лопес, през 2005 г. Любичич, а през 2007 г. и Миша Южни. Има и един изгубен финал - от Надал, 2006 г.

Петима от топ 10 ще участват в Дубай - Новак Джокович, Анди Мъри, Николай Давиденко, Жо-Вилфред Цонга и Марин Чилич.
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини