Иван Лендъл - идеалният треньор



02-01-2012 12:00 | Николай Драгиев

От 2012-а Анди Мъри има нов треньор. Това е бившият номер 1 в света Иван Лендъл. Подобен ход на шотландеца се очакваше отдавна, а самият той дълго умуваше кой специалист да назначи.

Решението на Мъри разбира се стана обект на множество коментари. Повечето от тях са положителни - изглежда шотландецът е направил добър ход.

На това мнение е един от най-добрите треньори - австралиецът Тони Роуч.

"Това е наистина добър ход от страна на Анди," заяви Роуч. "Всеки, който познава Иван ще Ви каже колко много той може да даде на Мъри. Той е символ на огромно трудолюбие и професионализъм."

"Лендъл може да помогне на Мъри и в множество дребни детайли от играта. Така например той и Мартина Навратилова изведоха играта през 80-те до ново ниво на професионализъм," смята още Роуч, който е тренирал Роджър Федерер, Пат Рафтър и Лейтън Хюит.

"Фантастично за тениса е, че той се завръща в играта. Той е истински гигант като знания. Хората имат грешна представа за него. Той е изключително интелигентен мъж, забавен е и е отлична компания," смята Тони Роуч.

Любопитното е, че Иван Лендъл е загубил първите си 4 финала на турнири от Големия шлем, преди да спечели 8 титли общо. В подобна ситуация в момента се намира и талантливият шотландец.

Двамата започват работа за Australian Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини