Рисковано: Надал взима по-тежка ракета



03-01-2012 10:00 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал ще използва по-тежка ракета Babolat от новия сезон в желанието си да прибави още скорост към началния си удар. Той обаче няма да сменя модела си Babolat AeroPro Drive.

Подобен ход са предприемали и не малко популярни играчи в миналото, така че в дългосрочен план това се счита за добър ход. Самият Надал обаче е притеснен за представянето си в първите турнири от сезона докато привикне към новото "оръжие".

"Трябва да направя тази промяна дори и спрямо опасността да не съм по-добър в началото. Това решение ще ми е от полза за в бъдеще. Може би в началото играта ми ще пострада от това. Дали това е рисковано в началото на сезона - да. Смятам, че моментът е подходящ. Ако не сега, кога?", коментира самият Надал в Доха.

"Подготовката ми не е перфектна. С новата ракета загубих малко контрола върху топката. Не усещам форхенда си толкова добре. Трябваше да тренирам с тази ракета 3 седмици, но вместо това успях да го сторя само 1 седмица. Може би това не е достатъчно," завърши Рафа.

Днес Надал ще стартира участието си на турнира в Доха срещу Филип Колшрайбер.

ПОДРОБНОСТИ ЗА РАКЕТАТА НА НАДАЛ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини