ВИДЕО: Невероятните Цвети и Григор разбиха Дания



04-01-2012 20:00 | Станко Димов

България записа първата си победа в Хопман къп, след като надделя с 2:1 победи над отбора над Дания. Решителен за крайния изход се оказа двубоят на двойки, в който тандемът Пиронкова – Димитров надделя с 3:6, 6:4, 10:1 над съперника си.

Преди това в срещите на сингъл Цвети загуби драматично от световната №1 Каролина Вожняцки, а Григор се разправи в два сета с Фредрик Нилсен. С изумителни прояви, особено в тайбрека, се прояви Григор Димитров, който бе тотално безгрешен.

СНИМКИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ТРИУМФ!

Датчаните започнаха по-силно срещата на двойки и поведоха в резултата след ранен пробив. За жалост тандемът Вожняцки-Нилсен се представяше доста по-стабилно от нашите и умело контролираше действията на корта, с което заслужено се поздрави успех в първия сет – 6:3.  

В началото на втория сет обаче Димитров и Пиронкова значително подобриха представянето си, а началният удар на нашите стана основното им оръжие. Един единствен пробив се оказа напълно достатъчен за нашите да изравнят резултата – 6:4.

Така се стигна до решителния тайбрек, в който българската двойка прегази съперника с 10:1 точки и извоюва първата ни победа на Хопман къп.

„Показахме добър синхрон, това ни помогна много, особено в тайбрека. Надявам се да играе добре и срещу САЩ. Лично аз искам да запишем две победи на сингъл, с което да улесни значително двубоя си на двойки. Финал? Това е Божа работа, ще видим какво ще стане”, коментира пред БНТ1 Григор Димитров.

„Гришо беше изключителен не само в срещата на двойки, но и на сингъл. Датчаните са много силен тандем и се радвам, че ги победихме. Настроението сред нас е страхотно, дано продължим с победите”, каза от своя страна Цвети Пиронкова.

България обаче трудно ще излезе от групата, тъй като отборът на Чехия вече има две победи и надали ще допусна да загуби първото си място.

 

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини