Французите очакват Чехия за финала на Хопман къп



05-01-2012 13:56 | Николай Драгиев

Ришар Гаске сподели, че е изключително доволен от играта си в момента, след като Франция победи Испания на Хопман Къп и се класира за финала на надпреварата. Ришар, който си партнира с Марион Бартоли, смята, че Франция има сериозни шансове да грабне титлата.

Гаске постигна великолепни тенис резултати в Пърт, след като спечели и трите си мача на сингъл от предварителната група. Той сломи китаеца Ди Ву с 2-0 сета, бившия номер едно Лейтън Хюит (Авсл) с 2-1 сета, а днес се справи и с Фернандо Вердаско с убедителното 6:2, 6:4.

„Мисля, че се справих добре особено от сервис и бекхенд. Опитах се да излизам често на мрежата и добрият сервис ми помогна. Той не успя да ме пробие, което бе много добре за мен”, сподели Ришар след мача с Вердаско пред hopmancup.com.

„Страхотно е, че сме на финал. Тя [Бартоли] e една от най-добрите в света и е номер девет в света”, похвали партньорката си Ришар.

Франция никога не е печелила неофициалното световно първенство за смесени двойки в Пърт. Гаске и Бартоли ще имат шанс да донесат историческа първа титла на страната, а съперник на „петлите” ще бъде България, Чехия или Дания.

„Най-вероятно ще играем срещу Чехия на финала. Те имат двама невероятни състезатели. Ние няма да сме фаворити в мача, но ще дадем най-доброто от себе си. Уверени сме в силите си и се наслаждаваме изцяло на състезанието”, добави Гаске.

Повечето предварителни тенис прогнози сочат Чехия за фаворит в турнира и досега състава има две победи от два мача. България също има шанс да се класира за последния мач в Пърт, но за целта трябва да стане въртележка в групата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини