Загубихме първия дуел срещу САЩ



06-01-2012 13:14 | Станко Димов

България загуби първия сблъсък срещу САЩ от турнира Хопман къп. В дамския двубой на сингъл, Цветана Пиронкова отстъпи с 4:6, 4:6 пред третата ракета на Америка Бетани Матек-Сандс.

Нашето момиче за жалост не успя да се противопостави на разнообразната игра на опонентката си и след късен пробив в първия и ранен във втория сет загуби двубоя. Това беше и трета загуба на пловдивчанката в надпреварата по единично.

По-рано тази сутрин фаворитът Чехия се справи изразително с отбора на Дания и си подсигури място в утрешния финал.

Двубоят започна отлично за Пиронкова, която с лекота откри резултата, реализирайки 2 аса още в първия си гейм. В следващите минути двете с лекота печелеха подаванията си, за да се стигне до осмия гейм, в който настъпи страхотна драма.

Цвети достигна до четири точки за пробив, но с много агресивна игра и голяма доза късмет Матек-Сандс запази подаването си. И както често се случва в подобни ситуации, в ответния гейм американката проби, реализирайки единствения си брейк-пойнт в сета. Няколко минутки по-късно първата част влезе в историята – 6:4 за Матек-Сандс.

За жалост нахъсаната игра на американката даде резултат и в началото на втория сет, когато след пробив тя поведе с 2:1. От тук до края на двубоя американката не допусна шанс на нашето момиче да изравни резултата и след успех с 6:4 подсигури победата си за 84 минути игра.

Във втория сет Пиронкова сякаш имаше проблеми и с крака като не успяваше да се придвижва по най-добрия начин.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини