ВИДЕО: След Федерер и Надал стегна куфарите в Доха



06-01-2012 19:10 | Станко Димов

Очакваният от всички двубой между Рафаел Надал и Роджър Федерер на финала в Доха няма да се състои. Още преди няколко часа швейцарецът отказа да излезе на корта в полуфиналния си двубой срещу Жо-Вилфред Цонга, тъй като се оплака от болки в гърба. Това бе вторият случай в цялата му бляскава кариера, когато той се оттегля от турнир заради контузия. Така Цонга се класира за финал без игра.

Във втория двубой един срещу друг излязоха Рафаел Надал и Гаел Монфис. Французинът се наложи с 6:3, 6:4 и по този начин записа едва втора победа над световния №2 от цели 10 срещи. Любопитното е, че предишният успех на Монфис над Надал бе именно в Доха (2009).

Иначе ексцентричният французин показа страхотна игра и напълно заслужено спечели първия сет с 6:3. Монфис сервираше отлично, а освен това на няколко пъти изправи публиката на крака с мощните си уинъри от форхенд

Надал „си взе поука” и стигна до пробив в началото на втория сет, като успя да поведе с 3:0. Малко по-късно преднината на испанецът набъбна на 4:1 и по всичко личеше, че ще наблюдаваме трети сет. Монфис обаче изобщо не се стресна от аванса на съперника си и успя да върне пробива.

В този момент Рафа сякаш загуби концентрация и започна да бърка на пръв поглед елементарни точки, което му коства светкавичен втори пробив и изоставане 4:5. Със сервис на своя страна тъмнокожият тенисист сложи точка на спора и осигури изцяло френския финален двубой.

До момента Цонга води с 2:1 победи срещу Монфис в срещите между тях. Интересното е, че Гаел има едва 4 титли от 15 финала. За разлика от него Цонга е със 7 титли от 12 финала.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини