Трима души имат заслуги за успеха в „Хопман къп”05-01-2012 11:22 | Йордан Божинов

За да бъдеш поканен на „Хопман къп” има две условия – добри позиции на корта и здрава работа зад кулисите. За второто президентът на федерацията Стефан Цветков се погрижи и заслужава дълбок поклон. За първото Цветана Пиронкова и Григор Димитров сториха достатъчно и мач преди (вероятно) да приключат участието си в Пърт заработиха много фенове от Другата страна на Земята. 

 

Погледнете осемте участващи отбора и си задайте въпроса „В колко от тях участват роботи и в колко от тях хора, изпитващи радост от играта?” Голяма част от играещите в Пърт приемат „Хопман къп” като задължение. В повечето случаи досадно. Цветана и Григор излизат на корта всеки път с една цел – да се забавляват. Да забавляват публиката и да правят шоу. Да играят с усмивка и настроение. За точки, пари, ранглиста и прочие ще се мисли в останалите 43 седмици от сезона.

 

Цветана и Григор (вероятно) няма да играят на финал, но поставиха стабилни основи на една евентуална покана и за следващото издание на „Хопман къп”. Те не само спечелиха фенове в Пърт, но и докараха голяма българска колония по трибуните. За радост на организаторите, за които броят продадени билети е основен фактор при селекцията.

Йордан Божинов, Eurosport, специално за Tennis24.bg
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини