ВИДЕО: Огромен интерес към KAI национална тенис лига за аматьори



11-01-2012 14:34 | Станко Димов

Българска федерация по тенис и Сдружение Национална тенис лига подписаха договор за провеждане на турнири за аматьори, любители и ветерани през 2012 г. Те ще носят името KAI национална тенис лига.

Контрактът е за срок от 3 години, като идеята е този сектор да придобие още по-голяма популярност у нас. Особеността на контракта е, че любителите-аматьори у нас вече ще имат единна ранглиста.

„Подписваме договор с една изключително сериозна фирма, която е водеща в своя бранш на Балканите. Наред с младите тенисисти, ние трябва да развиваме и тениса за любители. Надяваме се, че тази лига ще се развива с годините. Благодарим на KAI Group за доверието, което ни оказват”, коментира президентът на БФТ Стефан Цветков.

„Стартирахме с любителски турнири, които в последствие се превърнаха като в лига във всички големи градове в страната. Щастливи сме, че вече можем да се похвалим с единна ранглиста. Много сме щастливи, че можем да подпомогнем аматьорския спорт, особено тениса”, сподели от своя страна Спас Шопов, главен изпълнителен директор на KAI.

В същото време президентът на родната федерация отбеляза, че миналата година интересът към аматьорската лига е бил огромен, като записалите се за участие са били повече от 1000 души.

Тази година лигата ще предложи 12 турнира – 6 на сингъл и 6 на двойки. Началото се полага в средата на април на ТК „Левски”. Финалните срещи от лигата ще бъдат в края на септември на кортовете на БНТЦ в Борисовата градина. 

Турнири ще има както в София, така и в най-големите центрове в страната.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини