Снимки: Изграждат впечатляващ тенис комплекс в Бургас12-01-2012 14:53 | Николай Драгиев

През 2012 г. Тенис клуб Бургаска Тенис Лига за Аматьори 2003 ще разполага с нов тенис комплекс, на който ще се провеждат срещите от новия сезон.

Поради постоянно нарастващия интерес в края на месец януари в Бургас започва строеж на нов тенис комплекс, който ще се състои от 5 открити червени корта с осветление и зала с 2 изкуствени корта с размери 36/36/11 м.

Обслужващата сграда ще бъде на три етажа с обща площ 540 м2, включваща съблекални, заведение за хранене, спортен магазин, хотелска част, фитнес и всичко останало, необходимо за функционирането на един модерен тенис център.

Наличието на такъв професионален тенис комплекс ще позволи Бургас да бъде домакин на международни и национални турнири, както за деца, така и за мъже и жени.

Идеята на лигата е в него да се обособи и тенис академия, в която през лятото да тренират многото чужди състезатели, които посещават нашето Черноморие и провеждат своята подготовка в България.

Комплексът ще се намира зад магазин "OUTLET PUMA" по пътя за кв. Сарафово и се предвижда да бъде готов до началото на лятото.

Още по темата:
С корт като на Australian Open се хвали кметът на Бургас

Коментари
Турнир: ATP World Tour Finals
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Зала
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини