Дора Рангелова: При добра игра, Цвети има сили за четвъртфинал



16-01-2012 15:22 | Станко Димов

Капитанът на националния отбор за „Фед Къп” Дора Рангелова коментира специално за Tennis24.bg двубоят на Цветана Пиронкова от първия кръг на Australian Open. Както е известно рано тази сутрин Цвети се наложи с изразителното 6:4, 6:2 над Саня Мирза и се класира за втори кръг, където я очаква двубой с Галина Воскобоева (Казахстан, №57).

„Цвети днес игра много добре, особено като за първи мач в схемата. Стори ми се уверена, спокойна. Представи се добре на сервис, форхендът също работеше. Определено започна силно турнира”, коментира Рангелова.

„Дано играе силно и срещу Воскобоева. Трудно е да се дават прогнози, защото мач с мач не си приличат. Аз обаче съм оптимист и вярвам, че Цвети ще продължи напред. Тя показва самочувствие, увереност, натрупа и достатъчно опит, така че не виждам защо да не продължи с победите.

"Докъде ще стигне не знам, но защо да не я видим във втората седмица на турнира?! Мисля, че ако играе добре има сили за четвъртфинал”, сподели Рангелова.

„Специални поздравления и за българската агитка. Това, че днес отново имаше доста наши сънародници по трибуните означава много. Ясно е, че Цвети и Григор вече са име в тениса, хората искат да го гледат. Особено колоритни бяха феновете в Пърт. През последните години свикнахме подобна подкрепа да получават сръбските звезди в тениса. Страхотно е, че сега и нашите състезатели усещат зад гърба си подкрепата на феновете”, коментира Рангелова.

Тя сподели, че за нея е било истинско удоволствие да наблюдава „Хопман къп”, където Пиронкова и Димитров сформираха непобедим тандем на смесени двойки.

„Изключително приятно играха, удоволствие беше да ги гледам на всичките им срещи. Надявам се да видим такъв тандем и на Олимпийските игри”, завърши Рангелова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини