Вожняцки благодари на Фед-Експрес



17-01-2012 11:14 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки остана много доволна от победата си с 6:2, 6:1. Тя изрази радостта си от това, че успя да завърши бързо своя мач и това й позволи да си легне в нормално време в нощта на понеделник срещу вторник.

За целта й помогна и Роджър Федерер, който спечели за отрицателно време своя първи мач в Мелбърн. Двамата трябваше да играят на "Род Лейвър Арина" един след друг.

"Щастлив съм, че намерих място във втори кръг. Винаги е добре да започнеш по този начин," заяви Вожняцки, която отчете че проблемите й с китката са почти отшумели.

"Доволна съм от играта си. Винаги се опитвам да подобря представянето си. Предпочитам да играя вечер, отколкото сутрин. Роджър се справи страхотно и не ми се наложи да чакам дълго. Той обича бързите разигравания и неговите мачове приключват бързо. Беше хубав жест от негова страна," пошегува се Вожняцки.

Тя отчете, че нейният стил е по-близък до този на Рафаел Надал, тъй като обича по-дългите разигравания. "В това отношение повече приличат на Рафа. Той обича да разиграва дълго топката. Дори и когато печели в три сета, това му отнема доста време. Също така обича да изморява съперника с игра от задната линия," анализира датчанката.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини