ВИДЕО: Надал не остави шанс на Хаас, пожела си финал



18-01-2012 08:11 | Станко Димов

Поставеният под №2 в схемата Рафаел Надал се класира сравнително лесно за трети кръг на Australian Open, след като се справи в три сета с ветерана Томи Хаас (Германия).

Шампионът от 2009 се наложи с 6:4, 6:3, 6:4 и вече очаква следващия си съперник, който ще бъде определен от двубоя между Доналд Йънг (САЩ) и Лукаш Лацко (Словакия).

Надал започна вихрено двубоя на „Род Лейвър Арина” и набързо поведе с 4:0 в първия сет. След това обаче Хаас се съвзе от първоначалния шок и при 4:5 имаше точка за изравняване на резултата. В крайна сметка обаче не се възползва от нея и испанецът взе първия сет.

Вторият сет мина леко за Рафа, а в началото на третия Хаас проби и поведе с 3:1. В крайна сметка обаче Надал върна пробива и след това подпечата успеха си в три сета.

„Той (Хаас) е добър играч, има ударите, показа го и днес. Не случайно дълго време бе част от Топ 10. За жалост обаче през последните години страда от доста контузии, които му попречиха да запази формата си”, каза в типичния си стил Надал.

Запитан кой от играчите от Топ 4 го притеснява най-много, Рафа тактично се усмихна и не пожела да назове конкретно име. „Не мисля, че мога да назова някой точно. Всички са много силни. Видяхте каква година имаше Новак Джокович”, коментира Рафа.

В заключение испанецът изрази надежда, че тази година ще стигне по-далеч от четвъртфинал, където отпадаше през последните две издания на турнира.

„Дано стигна по-далеч в турнира. Имах малшанс през 2010 и 2011, когато заради контузии трябваше да приключвам на четвъртфинал. Сега съм напълно здрав, коляното не ме боли, така че дано стигна по-далеч”, пожела си Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини