ВИДЕО: Григор не издържа във втората петсетова битка



18-01-2012 12:17 | Николай Драгиев

Григор Димитров приключи с участието си на Откритото първенство на Австралия. Той допусна поражение от световния номер 10 Николас Алмагро след 5 сета здрава битка - 6:4, 3:6, 7:6(4), 4:6, 0:6 за над 3 часа и половина игра. По този начин Димитров пропусна да стане първият българин в трети кръг на турнир от Големия шлем и да запише първа победа над състезател от топ 10 на ниво ATP.

Българинът бе по-добрият тенисист в първите три сета, но пропусна да реши мача по-бързо и с течение на срещата опитният Алмагро наложи волята си. От средата на четвъртия и особено в петия сет Димитров рухна физически и нямаше как да бъде равностоен на по-именития си съперник. В първия си мач от турнира той също се наложи да играе 5 сета при успеха с 3:2 над Жереми Шарди.

Следващият турнир, на който Григор Димитров ще участва най-вероятно ще бъде в Сан Хосе в средата на февруари.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА!

Гришо започна сковано мача и допусна пробив, след което Алмагро поведе с 3:1. В хода на мача Димитров се отърси от напрежението и заигра много по-агресивно, което бе ключово. Това даде резултат и той не само върна пробива, а постигна и втори такъв за 6:4 в своя полза!

Димитров пропусна да направи пробив в началото на втория сет и това върна в играта съперника му. Гришо лековато допусна Алмагро да спечели неговия сервис гейм за 2:1 и оттам не успя да бъде равностоен на световния номер 10 в следващите 30 минути.

Третият сет продължи 1 час и предложи невероятна драма. Гришо водеше с 4:2 след пробив, но допусна изравняване и Алмагро обърна до 5:4 в своя полза. Логично се стигна до тайбрек. В него Гришо поведе 3:0 точки, позволи изравняване, но след това бе безпощаден - 7:4 точки.

Въпреки че започна добре четвъртия сет Григор и поведе с 3:2, той допусна Алмагро да го обърне до 5:3 с пробив и след това нямаше отговор. Още в началото се появиха първите физически проблеми.

Преди началото на петия сет Гришо поиска помощ от физиотерапевт. Още преди мача той се оплакваше от болки в дясното коляно, които са се появили след турнира "Хопман къп". В решителната част Алмагро бързо взе превес, тъй като Гришо нямаше никакви останали сили в края на 10-ия си сет в Мелбърн.

С края на срещата публиката изпрати и двамата тенисисти с аплодисменти за чудесното представление, което направиха.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини