Клайстерс: Вожняцки заслужава да бъде №1



18-01-2012 12:55 | Станко Димов

Белгийката Ким Клайстерс сподели, че Каролина Вожняцки заслужава да бъде на първо място в ранглистата, въпреки че все още не е спечелила титла от Големия шлем. Както е известно невъзможността на Вожняцки да спечели турнири от голямата четворка поражда куп спорове дали датчанката заслужава да бъде №1 в WTA.

„Каролина е момичето, което показва най-голямо постоянство. Тя се опазва от контузии, участва в много турнири, но също така и се справя добре в турнирите”, коментира Клайстерс.

„Тя заслужава да е там (на върха на ранглистата). Ако погледнем статистиката и срещу мен или срещу Серина (Уилямс) тя може и да има отрицателен баланс, но в края на деня отново си остава №1 и другото няма значение. За да бъдеш на върха на ранглистата трябва да имаш качества, това при Каролина е безспорно, а също така да запазиш постоянство в изявите си”, смята белгийката.

28-годишната Клайстерс за първи път оглави ранглистата през август 2003-та година, две години преди да спечели първия си турнир от Големия шлем (US Open 2005).

„Бях много млада, когато за първи път станах №1. Това определено ме накара да се чувствам много горда със себе си. Мога да сравня това чувство само с това, което изпитва човек, печелейки турнир от Големия шлем”, коментира още Клайстерс.

Рано тази сутрин Клайстерс се класира за трети кръг на Australian Open, след като се справи с лекота със Стефани Форец Гасон (Франция) с 6:0, 6:1. Французойката спечели само 24 точки в двубоя, 13 от които дойдоха след грешки на Клайстерс.

„Чувствах се както в първия си мач – все още ми е трудно да напипам ритъма си така, както аз искам. Не мога да отрека обаче, че съм доволна от представянето ми. Удрях топката добре, изобщо не позволих на Гасон да влезе в мача. От първия до последния удар контролирах нещата”, коментира Клайстерс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини