ВИДЕО: Федерер отново убедителен



ВИДЕО: Федерер отново убедителен
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-01-2012 07:11 | Николай Драгиев

Роджър Федерер успя да се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. Той победи Иво Карлович със 7:6(8), 7:5, 6:3. Така Федерер ще трябва да се справи с Бърнард Томич.

Швейцарецът вече има 22 поредни победи - 17 от 2011 и вече 5 през новия сезон. Той записа и 10-а победа от 11 мача с Карлович. Интересното е, че Карлович е успял да пробие Федерер 1 път от 28 сета помежду им.

Всичко това можеше да се случи и доста по-трудно, ако Иво Карлович бе реализирал сетбол, който имаше в тайбрека на първия сет. Тогава той разполагаше и със сервис на своя страна, но не успя да реализира първото си подаване. При втори сервис Федерер прати топката от бекхенд в краката му, Карлович направи добро воле, но по изключителен начин швейцарецът успя да прехвърли 208-сантиметровия гигант, и да се спаси.

Във втория сет Федерер също имаше сериозни ядове с Карлович и неговия сервис, но успя да пробие в последния възможен момент за 7:5. Гардът на хърватина падна след този момент и бе въпрос на време бившият номер 1 да оформи 3:0 сета в своя полза.

"С Иво сме играли доста мачове и знаех, че ще има подобен момент. Ето защо бях подготвен, но в същото време имах и късмет," заяви Федерер за развитието на първия сет.

Попитан кого си избира - Томич или Долгополов, той отговори: "Винаги е хубаво да играеш с австралиец в Мелбърн".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини